Kulturni centar

Kulturni centar Vodice djeluje u sklopu Centra za umjetnost i kulturu.

S 239 sjedećih mjesta i klimatiziran, opremljen najsuvremenijim tehničkim pomagalima, predstavlja savršeno mjesto za provođenje slobodnog vremena i opuštanje u društvu umjetnosti, zabave i kulture.

Nekada popularan stari Zadružni dom, nakon trideset godina, preuređen je 2005. godine u moderan i ugodan prostor za održavanje kazališnih, glazbenih i kino predstava, promocije i prezentacije knjiga, simpozije i kongrese.

U Kulturnom centru nalazi se moderna i udobna višenamjenska dvorana u kojoj se odvija bogat kulturno-umjetnički program. Tijekom godine kinoprikazivačka djelatnost odvija se petkom, subotom i nedjeljom, a jednom mjesečno gostuju renomirana kazališta. U ljetnim su mjesecima svakoga dana osim nedjelje na repertoaru dva filma: za djecu i u kasnijem terminu za odrasle. Atrij Kulturnoga centra služi kao privremeni gradski muzejsko-galerijski prostor.


Značajke

  • Sve prostorije Kulturnog centra imaju klimatizaciju, odnosno grijanje i hlađenje, a dvorana s pozornicom i predvorjem ima i ventilacijski sustav prozračivanja.
  • Dvorana ima 239 sjedećih mjesta s vrhunskim i udobnim sjedalima s naslonima za ruke.
  • Prednjih sedam redova odnosno 116 sjedala ima i pomoćne radne plohe za dokumente izvlačive iz naslona za ruke.
  • Dvorana ima vrhunske zvučne karakteristike uslijed uzornog projektiranja i dimenzioniranja prostora te pažljivog odabira svih upotrijebljenih materijala i pravilnog zvučnog izoliranja površina.
  • Rasvjeta je izvedena tako da je moguće svakim dijelom dvorane selektivno upravljati.
  • Ispod pozornice nalaze se dvije garderobne prostorije za izvođačee s mogućnošću ulaska na obje strane pozornice.
  • Na stropu pozornice montirana su dva elektromotorna filmska projekcijska ekrana na namatanje širine 5 i 7,5 metara.
  • Uz predvorje dvorane nalazi se prostorija za prodaju ulaznica i prostorija za garderobu posjetitelja.
  • Predvorje ima mogućnost korištenja kao izložbeno-galerijski prostor ili prostor za svečane domjenke i druženja prigodom posebnih svečanosti.
  • Na katu se nalazi i uredska prostorija s računalom, telefonom i internet priključkom, projekcijska prostorija s tonskim sustavom i projekcijskom opremom za prikazivanje filmova i drugih sadržaja.

Korištenje i najam dvorane Kulturnog centra

Prema Odluci o uvjetima i naĉinu privremenog/povremenog korištenja prostora u zgradama u vlasništvu Grada Vodica (SGGV 03/15, 02/18), sve gradske udruge mogu dvoranu Kulturnog centra koristiti bez naknade uz podnošenje pisanog zahtjeva koji je potrebno popuniti i dostaviti ravnateljici Kulturnog centra.

Ostale udruge, tvrtke i pojedinci mogu dvoranu Kulturnog centra unajmiti prema važećem cjeniku.